Αποκλειστική συνέντευξη στη Δέσποινα Δημότση

Στο τεύχος 30 Μάρτιος 2023

O Ηλίας Ματθαιόπουλος από την Τρίπολη Αρκαδίας, ξεκίνησε να ζωγραφίζει το 1988 γοητευμένος από τη δύναμη των τεχνικών ζωγραφικής και την έκρηξη των χρωμάτων. Έως το 1993 μαθήτευσε κοντά μεγάλους ζωγράφους εντρυφώντας στα ρεύματα ζωγραφικής που επηρέασαν τον ιμπρεσιονισμό, τον εξπρεσιονισμό, τον σουρεαλισμό και τον κυβισμό.

Έχει δημιουργήσει, ειδικές κατασκευές – installations, για εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους και φυσικά πίνακες ζωγραφικής. Τα έργα του διακοσμούν οικίες, επαγγελματικούς χώρους, ιδιωτικές συλλογές, δημόσια κτίρια, μουσεία, εκτίθενται σε εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές και να πωλούνται σε γνωστές γκαλερί. Τοιχογραφίες, ζωγραφικά παραβάν για ποικίλες χρήσεις, προσωπογραφίες, ζωγραφικά παιδικά δωμάτια και έπιπλα, χειροποίητες κατασκευές από ξύλο και μέταλλο, ζωγραφικά έργα, κλασικά, μοντέρνα αλλά και ανατρεπτικά είναι κάποια από τα έργα του.

Ξεκίνησε να διδάσκει εικαστικά, δημιουργώντας στην Πελοπόννησο έξι εργαστήρια ζωγραφικής σε διάφορες πόλεις. Δημιούργησε μια εικαστική εστία στο Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης και δίδαξε στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης. Έχει διδάξει πάνω από 2.000 παιδιά και ενήλικες σε 20.000 ώρες διδασκαλίας, είτε στα εργαστήριά του, που μετέτρεπε σε εικαστικές σάλες είτε σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Όμως από το 2010 και έκτοτε ο γιος του είναι αυτός που αποτελεί τη βασικότερη πηγή έμπνευσής του!

By ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *