Αποκλειστική συνέντευξη στη Λίλη Παναγούλια

Στο Τεύχος 30 Μάρτιος 2023

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από τα Κάτω Πορόια Σερρών και είναι το τρίτο παιδί οικογένειας Ποντίων προσφύγων. Σε μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και υπήρξε δρομέας στο αγώνισμα των 400 μέτρων.

Στην επαγγελματική του σταδιοδρομία ασχολήθηκε με το εμπόριο. Το 2015 άρχισε να ασχολείται με τις τηλεπωλήσεις ενώ το 2021 συμμετείχε ως διαγωνιζόμενος στο ριάλιτι του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, “Η Φάρμα”.

Όσον αφορά την πολιτική του σταδιοδρομία με τη πολιτική ασχολήθηκε αρχικά το 1982 με την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Εκλέχτηκε βουλευτής Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το 1990, 1993, 1996 και το 2000. Το 2002 εκλέχτηκε νομάρχης Θεσσαλονίκης και η θητεία του ανανεώθηκε το 2006. Το 2010 έθεσε υποψηφιότητα για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, κερδίζοντας τις εκλογές στο δεύτερο. Τον Μαίο του 2012 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς τον όρισε υπεύθυνο για την προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Το 2014 και ενώ είχε παραιτηθεί από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ίδρυσε το κεντροδεξιό κόμμα Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης (ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.) και ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου η συνεργασία της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης συμμετείχε στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης λαμβάνοντας 27.222. Μετά τις Ευρωεκλογές, αποφάσισε αυτόνομη πορεία.

Από ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *