Αποκλειστική συνέντευξη στη Δέσποινα Δημότση!! Στο τεύχος 25 Οκτωβρίου 2022

Η Μπινιάρη Καλλιόπη, γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στη Ζαχάρω Ηλείας. Ζει και εργάζεται από το 2004 στο Κρανίδι Αργολίδας καθώς έχει καταγωγή από το Ράδο Αργολίδας.

Είναι αυτοδίδακτη,από μικρή ηλικία από την τετάρτη Δημοτικού είχε κλίση στα καλλιτεχνικά. Αφορμή για να ακολουθήσει το μονοπάτι του σχέδιου ήταν ο παππούς της Ιωάννης Φούντης( ψάλτης), ενώ στη μύηση των χρώματων ο πατέρας της Αναστάσιος Μπινιάρης . Το ταξίδι της αυτό σε νεαρή ηλικία την βοηθούσε να δραπετεύει από τη σκληρή καθημερινότητα και να μπαίνει σε ένα δικό της κόσμο τον οποίο είχε φτιάξει από χρώματα και από σχέδια , ένα μικρό παραμύθι. Συν η χαρά της ,πουλώντας εργά της ,να συμβάλει κι αυτή έστω με ένα καρβέλι ψωμί ,ένα πακέτο μακαρόνια ή φακές και να πηγαινει στο σπίτι φαγητό για την οικογένεια της . Σε διαγωνισμό γνωστού περιοδικού εκείνης της εποχής κέρδισε υποτροφία στο Παρίσι όπου παρακλολούθησε τρία χρόνια μαθήματα καλλιτεχνικών.

Έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς.Το 2010 παρέδιδε μαθήματα για λογαριασμό της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Αργολίδας με την ονομασία Χειροτεχνία- Οικοτεχνία σε ενήλικες .

Το 2011 ίδρυσε το καλλιτεχνικό εργαστήρι energy Art, το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά(μέσα από την διδασκαλία της έχουν βγει στην Ερμιονίδα πολλοί καλλιτέχνες) και το οποίο βοηθάει τους μικρούς της καλλιτέχνες να δώσουν πανελλήνιες, να συμμετάσχουν και να κερδίζουν βραβεία και μετάλλια σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ζωγραφικής. Το 2011 υπήρξε εκπαιδευτικός στον φορέα σχολεία δια βίου εκπαίδευσης ενηλίκων. Το 2017 υπήρξε καθηγήτρια στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ΚΔΑΠ Ερμιονίδας .

Συμμετείχε σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις (The art the way the festival,NGFL New Generation Fashion Lines, Gallery BY DIONH). Εργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές και σε δημόσια κτίρια(το τελευταίο δημόσιο έργο της ,της ανατέθηκε από τους τοπικούς άρχοντες της Ερμιονίδας κι κοσμεί κεντρικό κομμάτι Κρανιδίου με τοιχογραφίες για την Συμβολή Της Ερμιονίδας Στην Επανάσταση Του 1821).

Το μότο της, τα λόγια του Ωνάση :Στη ζωή σου να είσαι τρελός κι στη δουλειά σου σοβαρός!!!

By ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *