Αποκλειστική συνέντευξη στη Λίλη Παναγούλια!! Στο τεύχος 25 Οκτωβρίου 2022

Ο Στέλιος Καλαθάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος της Δραματικής Σχολής Μ. ΤΡΑΓΚΑ και απόφοιτος της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας. Έχει παρακολουθήσει Ευρωπαϊκά σεμινάρια μουσικού θεάτρου, κλασικό τραγούδι, ενώ μέχρι σήμερα συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με θέμα τους δείκτες συναισθηματικής νοημοσύνης (Emotional Intelligence) και την διαχείριση και έκφραση συναισθημάτων.

Εδώ και 25 χρόνια εργάζεται ως ηθοποιός, σε θέατρο (πχ Ορέστεια ,Δον Ζουάν ,Το κλουβί με τις Τρελές, Αντιγόνη, Μέθοδος Γκρονχολμ κ.α )και τηλεόραση (πχ Τα μυστικά της Εδέμ, Νταντά για όλες τις Δουλειές, Καλημέρα Ζωή, Καφέ της Χαράς κ.α), ενώ “δανείζει” τη φωνή του σε μεταγλωττίσεις κινουμένων σχεδίων αλλά και σε ντοκιμαντέρ. Από το 2005, έχει αναπτύξει με επιτυχία την μέθοδο υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης «Συναισθηματική Διαλεκτική», μια βιωματική μέθοδο που αναδεικνύει τη δυναμική των συναισθημάτων μέσα από λόγο-διάλογο, ανακαλύπτοντας τη «θερμή» και ουσιαστική επικοινωνία, μέσα από την αλληλεπίδραση των 5 αισθήσεων. Η μέθοδος αποτελείται από ξεχωριστές ενότητες – κύκλους – και έχει ρίζες στο Ασιατικό Θέατρο περνώντας κατόπιν , στην Αμερικάνικη εξέλιξη της.

Τέλος ο κύριος Καλαθάς έχει σκηνοθετήσει πάνω από 35 παραστάσεις ,ενώ αυτή την περίοδο σκηνοθέτησε την θεατρική του ομάδα +αίσθημα , σε μια παράσταση που παρουσιάζεται σε αρκετά φεστιβάλ , με θέμα τη Σμύρνη η οποία είναι αφιερωμένη στους ξεριζωμένους κάθε εποχής.

Στέλιος Καλαθάς

By ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *