Αποκλειστική συνέντευξη στις Δέσποινα Δημότση και Βαλέρια Μπουζούνη. Τεύχος 43, Απρίλιος 2024

H Κίρα Γρηγοριάδου είναι μαθηματικός εκπαιδευτικός και έχει καταγωγή από τη Μικρά Ασία. Tο πρώτο της πτυχίο είναι από το Τμήμα Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Πάντα της άρεσαν τα ταξίδια και οι ξένοι πολιτισμοί, γι αυτό μετά το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus που πραγματοποίησε στη Πράγα, αποφάσισε πως θέλει να κάνει το δεύτερο πτυχίο της στο εξωτερικό. Η Φινλανδία την διάλεξε ως συνηθίζει να λέει διότι δεν πήρε ποτέ συνειδητά την απόφαση να φύγει για να μείνει μόνιμα στη Φινλανδία. Επειδή έχασε τις αιτήσεις για τα μεταπτυχιακά λόγω του ότι δεν ήταν έτοιμα τα χαρτιά αποφοίτησης της, αποφάσισε να αξιοποιήσει το χρόνο αυτό και να μάθει φινλανδικά. Μιλούσε τότε 4 γλώσσες και γενικότερα βρίσκει πολύ ενδιαφέρουσα την εκμάθησή τους. Μαθαίνοντας φινλανδικά με μια πολύ ενδιαφέρουσα μέθοδο μέσω από θεατρικό παιχνίδι, σε πολύ μικρό διάστημα ήδη μπορούσε να εξυπηρετήσει τις καθημερινές της ανάγκες σε αυτή τη γλώσσα.

Στη συνέχεια ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της στα Αγγλικά, καθώς και μετά έκανε αίτηση για τις Παιδαγωγικές Σπουδές στη φινλανδική γλώσσα. Την δέχτηκαν μετά από μια όχι και τόσο εύκολη διαδικασία και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι της. Παράλληλα με το μεταπτυχιακό εργαζόταν και ως βοηθός προπονήτριας και έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της ως κύρια προπονήτρια πλέον έχει δίπλωμα πρώτου βαθμού προπονητή. Το ταξίδι αυτό ήταν αρκετά μεγάλο και επιμορφωτικό. Αυτή τη στιγμή εργάζεται σε ένα Δημόσιο Λύκειο στη Φινλανδία ως καθηγήτρια μαθηματικών και παράλληλα έχει κάτι δικό της με το Kira Edu με το οποίο τρέχει διάφορα προγράμματα όπως προγράμματα επιμόρφωσης καθηγητών με επισκέψεις στα φινλανδικά σχολεία, προγράμματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια στη Φινλανδία κτλ

Από ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *