Αποκλειστική συνέντευξη στο ER MAG. Τεύχος 44, Mάιος 2024

Ο Λευτέρης Ηλιάδης έχει σπουδάσει χημικός στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο εργαστήριο του Καθηγητή Βασίλειου Σακκά στο τμήμα Χημείας. Η θέλησή του να ασχοληθεί με τη χημεία και τον τομέα της έρευνας είναι απόρροια του moto ζωής του “Η γνώση είναι δύναμη”.

Ο εθελοντισμός μέσω του TEDx Mavili Square προέκυψε πριν από 2 χρόνια, καθώς τον θεωρεί μία τεράστια εμπειρία και ποιοτική αξιοποίηση του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου. Για 2η συνεχόμενη χρονιά ήταν ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων στο TEDx Mavili Square, μια θέση, αν και αρκετά διαφορετική από την ακαδημαϊκή του πορεία, του έχει προσφέρει δεξιότητες που τον έχουν ωριμάσει και βοηθήσει σε όλους τους τομείς της ζωής του.

ER MAG: Μίλησε μας για το μότο σου “Η γνώση είναι δύναμη” και πως συνδέεται αυτό με τον κλάδο σου αυτόν της Χημείας

ΛΗ: Από μικρός ήθελα να γνωρίζω τι θα συμβεί αν κάνω κάτι που μου έλεγαν, ότι δεν πρέπει να κάνω. Η Χημεία είναι από τα αντικείμενα που σου δίνει αυτή τη γνώση. Ό,τι μαθαίνεις στην θεωρία, υπάρχει η δυνατότητα να το αποδείξεις και στην πράξη. Ακόμη, όταν κάποιο πείραμα δεν έχει το αποτέλεσμα που θέλεις, μπορείς βάση γνώσης και εμπειρίας να εντοπίσεις το σφάλμα. Το οποίο είναι το πιο σημαντικό σε όλους τους τομείς, να αποκτούμε τη γνώση των σφαλμάτων μας και να έχουμε τη δύναμη, να μην τα κάνουμε ξανά.

ER MAG: Πως προέκυψε η εθελοντική εργασία στο TEDx Mavili Square και τι έχεις αποκομήσει αυτά τα δύο χρόνια από αυτήν σου την εμπειρία.

ΛΗ: Όντας 7 χρόνια στα Ιωάννινα, ως φοιτητής και κατόπιν μεταπτυχιακός φοιτητής, γνώριζα από την αρχή το TEDx Mavili Square, ως κοινό. Πέρυσι οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, για να γίνω μέλος την οργανωτικής ομάδας και να ζήσω εκ των έσω αυτή την εμπειρία. Ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων αυτές τις δύο χρονιές αποκόμισα δεξιότητες, που θεωρώ τεράστια εφόδια για τη ζωή και την επαγγελματική μου καριέρα. Έχω μάθει να επικοινωνώ ορθά και με ευγένεια είτε τηλεφωνικά ή με email, οργανώνω πιο σωστά το χρόνο και τις υποχρεώσεις μου και γενικά, έχω μάθει να διαχειρίζομαι καταστάσεις με λιγότερο έως καθόλου άγχος.

ER MAG: Μίλησε μας για την φετινή διοργάνωση. Πετύχατε τους στόχους σας; Το κοινό πως ανταποκρίθηκε;

ΛΗ: Θεωρώ ότι το φετινό TEDx Mavili Square ήταν η καλύτερη χρονιά μας! Καταφέραμε να προσεγγίσουμε με μεγάλη επιτυχία το θέμα μας, “RENAISSANCE”, από πολλές και διαφορετικές οπτικές, κάτι που είναι ο στόχος κάθε χρονιάς. Αρκετοί από τους στόχους μας εκπληρώθηκαν και με το παραπάνω, ενώ η φετινή διοργάνωση αφήνει ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα για το καθένα στην οργανωτική ομάδα, για τις επόμενες χρονιές. Το κοινό έμεινε ευχαριστημένος τόσο με τις ποικίλες ομιλίες, όσο και με τις παράλληλες δράσεις που έλαβαν χώρα στο χώρο της εκδήλωσης.

ER MAG: Να περιμένουμε ακόμη περισσότερες εκπλήξεις στο μέλλον; Πως οραματίζεσαι εσύ τις επόμενες διοργανώσεις;

ΛΗ: Οι εκπλήξεις είναι κάθε χρονιά βασικό “συστατικό” της διοργάνωσης του TEDx Mavili Square. Προσπαθούμε κάθε χρονιά να έχουμε κάποια έκπληξη, κάτι το ανατρεπτικό καθώς το κοινό μας το περιμένει. Ευελπιστώ οι επόμενες χρονιές να είναι δημιουργικές, γεμάτες εμπειρίες και στις εκδηλώσεις να διαδοθούν ιδέες που αλλάζουν τα πάντα!

Από ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *