Αποκλειστική συνέντευξη στη Λίλη Παναγούλια

Στο τεύχος 34 – Ιούλιος 2023

Η Ελιάννα Προκοπίου γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει μια μακρινή καταγωγή από την Ύδρα την οποία και λατρεύει. Από το 2001 έως το 2002 φοίτησε στα ΤΕΙ Αθηνών στο Τμήμα Φωτογραφίας και από το 2002 έως το 2007 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Παρακολούθησε το Στ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής, με Καθηγητή τον κ. Τ. Πατρασκίδη. Παράλληλα παρακολούθησε το Εργαστήριο Χαρακτικής με Καθηγητή τον κ. Β. Καζάκο και το Εργαστήριο Φωτογραφίας με Καθηγητή τον κ. Μπαμπούση. Αποφοίτησε το 2007 με άριστα. Ακόμη φοίτησε τρείς μήνες με το πρόγραμμα Socrates στην Ecole Superieure de Beaux Arts των Παρισίων, στο Εργαστήριο Ζωγραφικής του ms. Cognée και στο Εργαστήριο Χαρακτικής του ms. Tanguy.

Έχει συμμετάσχει σε Ομαδικές εκθέσεις από το 2006-2022 σε σπουδαίες γκαλερί όπως η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, η Πινακοθήκη Μοσχανδρέου, η Γκαλερί Σκουφά, η Τεχνόπολις Γκάζι, το Πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη, ο Πολυχώρος ΙΑΝΟS κ.α αλλά Έχει οργανώσει και Ατομικές εκθέσεις στην Γκαλερί Ζαλοκώστα 7 το 2009, 2011 και 2015 με τίτλους «Στιγμιότυπα», «Ταξιδεύοντας από τη δύση στην ανατολή», «Flash» και την τελευταία της τον Μάιο- Ιούνιο 2023 στην Γκαλερί Ευριπίδης με τίτλο «Ουρανού μηνύματα».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως Έργα της βρίσκονται στη συλλογή της Alphabank της Citibank και σε ιδιωτικές συλλογές.

By ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *