Αποκλειστική συνέντευξη στη Λίλη Παναγούλια

Στο τεύχος 32, Μάιος 2023

Ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αμέσως μετά τη στρατιωτική θητεία ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο της διαφήμισης ως κειμενογράφος. Το δημιουργικό ταλέντο του πολύ γρήγορα τον οδήγησε στη θέση του Creative Director και σε μια 25ετή λαμπερή πορεία σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες.

Παράλληλα με τη διαφημιστική καριέρα του ξεκίνησε να γράφει στίχους για την ελληνική δισκογραφία έχοντας συνεργαστεί με τους πιο καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μίμης Πλέσσας, ο Στέφανος Κορκολής, ο Μίνωας Μάτσας ,ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Φοίβος ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Νίκος Τερζής, ο Μάριος Ψιμόπουλος αλλά και σχεδόν με όλους τους νεότερους και ταλαντούχος όπως ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Φρασέρης, κλπ καθώς επίσης και με τον Desmond Child συνθέτη και παραγωγό παγκόσμιων επιτυχιών των Celine Dion, Ricky Martin, Bon Jovi, Alice Cooper κλπ. Του έχουν απονεμηθεί πάνω από 60 χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι για συνεργασίες του με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Έλενα Παπαρίζου, ο Σάκης Ρουβάς, ο Αντώνης Ρέμος, η Δέσποινα Βανδή, ο Κωνσταντίνος Αργυρός η Τάμτα, οι Μέλισσες, η Ελένη Φουρέιρα, ο Νότης Σφακιανάκης, η Νατάσσα Θεοδωρίδου, ο Νίκος Μακρόπουλος, η Πεγκυ Ζήνα, ο Βασίλης Καρράς, η Καίτη Γαρμπή ο Στέλιος Ρόκκος, ο Χρήστος Δάντης, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Πάνος Κιάμος κ.α. ενώ το 2015 έγραψε τους στίχους για το τραγούδι one last breath που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision.

Πολλά τραγούδια του έχουν διασκευαστεί σε άλλες χώρες και επίσης έχει γράψει στίχους για τηλεοπτικές εκπομπές και κινηματογραφικές ταινίες. Σήμερα ασχολείται με όλο το φάσμα της δισκογραφίας και παραδίδει μαθήματα στιχουργικής κάτι για το οποίο θα μας μιλήσει στη συνέχεα.

By ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *