Αποκλειστική συνέντευξη στη Δέσποινα Δημότση

Στο τεύχος 31, Απρίλιος 2023

Η Κατερίνα Παπαποστόλου είναι μια εκπαιδευτικός, Διευθύντρια σε ένα δημοτικό σχολείο της επαρχίας, που έχει αφιερώσει κυριολεκτικά τη ζωή της στην εκπαίδευση και στη φιλοζωία. Πιστοποιημένη ζωοθεραπεύτρια από το IFZ, με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και στη Σχολική Ψυχολογία, μια από τις διακεκριμένες εκπαιδευτικούς για το 2020 και το 2022, δεν σταματά να γράφει βιβλία τα οποία αποτελούν οδηγούς φιλοζωίας και αγάπης, με τα έσοδα τους να στηρίζουν φιλοζωικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Κηδεμόνας τριών υπέροχων σκύλων που έχουν πετύχει απίστευτα πράγματα κατά την αλληλεπίδρασή τους με τα παιδιά, αλλά και άλλων που βρίσκονται σε φιλοξενία και τους αναζητά σπίτι, δεν σταματά να δρα ακτιβιστικά διασώζοντας αδέσποτα ζώα και βοηθώντας εθελοντές στο έργο τους σε όλη την Ελλάδα. Διαβάζοντας κανείς τα άρθρα της, κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ζώα στη χώρα μας, ενώ όλες οι λέξεις της αποτελούν πάντα ένα κίνητρο να μην χάνει κανείς την ελπίδα του πως ο κόσμος θα αλλάξει. Συμμετέχει με εισηγήσεις της σε συνέδρια και ημερίδες, διοργανώνει για παιδιά φιλοζωικά workshops βιωματικής προσέγγισης με σκύλους εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης, εκπαιδεύει εκπαιδευτικούς στη δημιουργία και εκπόνηση εκπαιδευτικών φιλοζωικών προγραμμάτων, ενώ εργάζεται συχνά στο σχολείο με τους σκύλους της που είναι πιστοποιημένοι πάνω σε εκπαιδευτικά προγράμματα ενσυναίσθησης και καινοτομίας.

Αποτελεί μία από τις δημιουργούς εκπαιδευτικού υλικού για την Πλατφόρμα 21+ του ΙΕΠ, ενώ είναι καθηγήτρια στη Zero Stray Academy εκπαιδεύοντας Δήμους όλης της χώρας στη θεματική «Εκπαίδευση Σχολείων». Ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. που έχει βραβευτεί πέντε φορές για το εθελοντικό της έργο, έχει εκπαιδεύσει με τους εθελοντές της μέσω εγκεκριμένων από το Υ.ΠΑΙ.Θ. και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων πανελλαδικά περισσότερους από 500.000 μαθητές σε 700 σχολεία μετρώντας χιλιάδες χιλιόμετρα κάθε χρόνο για να μεταφέρει το σύνθημα «Κανένα ζώο στον δρόμο, κανένα ζώο σε κλουβί.»

By ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *