Συνέντευξη στην Κατερίνα Βάζου

Στο τεύχος 14 Nοέμβριος 2021

Η Κωνσταντίνα Παγάνη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και από πολύ μικρή ασχολείται με το KICK BOXING, ένα άθλημα που της δίνει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό ,αυτό ακριβώς που θέλει να μάθει μέσα από το box σε κάθε γυναίκα .

Κατακτώντας τον Τίτλο

Ms Transcontinental που έγινε στην Αμερική και είχε σκοπό την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακή βίας , αποφάσισε να ανοίξει το δικό της χώρο διδάσκοντας Kick Boxing μόνο για γυναίκες , το FoReBox!

Την συνάντησα με αφορμή της αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες κ μας έδωσε το δικό της μήνυμα

Κωνσταντίνα σε ευχαριστώ πολύ που με δέχτηκες σε αυτόν το καταπληκτικό χώρο που έχει άρωμα γυναίκας .

Κωνσταντίνα Παγάνη

Τι ακριβώς είναι το FoReBox 

ΚΠ: Είναι μια ιδέα που την δημιούργησα εγώ, με σκοπό να γυμνάζω τις γυναίκες κ μέσα από το Box να αποκτούν αυτοπεποίθηση, να τις κάνει να πιστεύουν στον εαυτό τους . Είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση! 

Κάθε μέρα ακούμε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών, πως το FoRebox μπορεί να βοηθήσει; 

ΚΠ: Το FoReBox είναι ένα πρόγραμμα που βοηθάει τις γυναίκες, πρώτον να μην φοβούνται, δεύτερον να φεύγουν από το σπίτι τους να γυμνάζονται και να νοιώθουν ότι κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους . 

Θέλεις απλά να τις κάνεις να αγωνίζονται ή και να μην φοβούνται

ΚΠ: Θέλω να της κάνω Μαχήτριες Γυναίκες που αγωνίζονται κ δεν φοβούνται, όποτε και τα δυο μαζί. 

Έχεις βοηθήσει γυναίκες να πιστέψουν στον εαυτό τους κ να μην φοβούνται να μιλήσουν αν τους συμβαίνει κάτι τέτοιο ; 

ΚΠ: Ναι νομίζω ότι έχω κάνει κάποιες γυναίκες να μην φοβούνται Έρχονται εδώ γυναίκες που φοβούνται αρκετά, άλλες από σωματική, άλλες από ψυχολογική βία, όμως δεν είμαι ψυχολόγος για να μπορέσω να τις καθοδηγήσω εντελώς, μέσα από το FoReBox αυτό που μπορώ να τους κάνω είναι να μην φοβούνται κ να πιστεύουν στον εαυτό τους 

Έχει έρθει κάποια γυναίκα να σου ζητήσει βοήθεια επειδή είναι κακοποιημένη κ φοβάται να είναι στο σπίτι της; 

ΚΠ: Ναι . Έχει έρθει κοπέλα που την κακοποιούσε ο σύζυγος της με κλάματα και με παρακαλούσε να κάτσει εδώ έστω για μια ώρα να κάνει ή να βλέπει προπόνηση για να μην είναι σπίτι της. 

Πως ένοιωθες αλήθεια ; 

ΚΠ: Πως ένοιωθα είναι ένα παρά πολύ δύσκολο συναίσθημα γιατί θέλεις να βοηθήσεις αλλά δεν ξέρεις πως να το χειριστείς 

Τις έχεις παροτρύνει να πάνε να μιλήσουν στην Αστυνομία η να πάρουν να μιλήσουν στην γραμμή βοήθειας κακοποιημένων γυναικών;

ΚΠ: Ναι τις έχω παροτρύνει απλά πιστεύουν ότι δεν θα μπορούν να τα καταφέρουν στην μετέπειτα πορεία τους . Ή ότι θα τις βλάψουν πιο πολύ μετά που θα φύγουν . Που αυτό είναι λάθος έτσι. Πρέπει να το καταλάβουν όλες οι γυναίκες που βρίσκονται σε αυτήν την άσχημη ψυχολογική κατάσταση . Πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό σου ότι θα τα καταφέρουν, γιατί απλά μπορούν . 

Πιστεύεις ότι πιο δύσκολο να φύγουν είναι γυναίκες που εξαρτώνται οικονομικά από τους συζύγους τους ; 

ΚΠ : Πιστεύω πως αυτός είναι ο λόγος που ίσως μια γυναίκα κάθεται σε ένα σπίτι που την κακοποιούν. Εγώ πιστεύω πως ο πρωτεύων λόγος είναι ο φόβος. Ο φόβος να φύγουν είναι μεγαλύτερος από το να μείνουν σε μια κατάσταση που ήδη ξέρουν. 

Μέσα από το FoRebox τι μήνυμα θέλεις να στείλεις ; 

ΚΠ : Η πόρτα του FoRebox είναι ανοιχτή για όλες τις γυναίκες που το έχουν ανάγκη είτε για να φτιάξουν ένα ωραίο σώμα, είτε για να γιατρέψουν την ψυχή τους,είτε για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση Και εγώ σαν Κωνσταντίνα με τον λόγο μου κ την κουβέντα μου θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω όσες γυναίκες μπορώ !

Από ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *