Αποκλειστική συνέντευξη στο ER MAG. Τεύχος 43, Απρίλιος 2024

H Αθανασία Κατσή είναι 26 ετών, μεγάλωσε στην Αμαλιάδα και σπούδασε Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πληροφορικής. Πλέον εργάζεται ως Data Engineer.

Στο TEDx Mavili Square συμμετείχε πρώτη φορά τον Μάιο του 2023 ως εθελόντρια απ΄όπου και ενθουσιάστηκε με τον θεσμό και αποφάσισε να κάνει αίτηση για τη θέση του Marketing Coach στην οποία βρίσκεται τώρα.

Στον ελεύθερο της χρόνο της αρέσει να βλέπει σειρές και να βρίσκεται με φίλους σε σπίτια για ατελείωτες ώρες επιτραπέζιων. Όνειρό της είναι να καταφέρει κάποια στιγμή να ταξιδέψει στην Αυστραλία.

ER MAG: Πως επέλεξες να ακολουθήσεις τον τομέα των υπολογιστών;

ΑΚ: Από μικρή ηλικία, πάντα ενδιαφερόμουν για την τεχνολογία και τους υπολογιστές. Η αφορμή ήταν όταν πήραμε τον πρώτο σταθερό υπολογιστή στο σπίτι όπου το πρώτο διάστημα δεν είχαμε internet οπότε ήταν μία καλή ευκαιρία για μένα να ασχοληθώ με τις ώρες στο να εξερευνήσω κάθε κομμάτι του υπολογιστή. Αργότερα μέσα και από το σχολείο αλλά μιλώντας και με άτομα που ήδη βρίσκονταν σε αυτόν τον κλάδο, συνειδητοποίησα ότι είναι ένας κόσμος συναρπαστικός.

ER MAG: Πως προέκυψε η εθελοντική εργασία στο TEDx Mavili Square το 2023.

AK: Ο εθελοντισμός στο TEDx Mavili Square ξεκίνησε το Μάρτιο του 2023 όταν στην αναζήτηση μου για εργασία στο LinkedIn,είδα την ανακοίνωση τυχαία χωρίς να έχω καμία επαφή με το TED γενικότερα. Ήταν μία περίοδος όπου βρισκόμουν στο τέλος των σπουδών μου οπότε το βρήκα σαν μία καλή ευκαιρία να γεμίσω το χρόνο μου, να γνωρίσω νέα άτομα μαζί με τα οποία θα δημιουργήσουμε κάτι “εὖτοπικό”.

ER MAG: Τι ήταν αυτό που σε ενθουσίασε περισσότερο στο TEDx Mavili Square το 2023 ώστε να συνεχίσεις την συνεργασία σου μετέπειτα ως Marketing Coach ;

AK: Αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο στο TEDx Mavili Square 2023 ώστε να πάρω την απόφαση να κάνω αίτηση για Head of Marketing ήταν η καλή διάθεση όλων που παρατήρησα ότι διέθεταν και ότι δίχως καμία επαγγελματική γνώση απλά και μόνο με την όρεξη για δημιουργία, καταφέραμε όλοι μαζί να οργανώσουμε ένα τόσο μεγάλο και ποιοτικό event. Ταυτόχρονα ήθελα να γνωρίσω το TEDx Mavili Square από την πλευρά της διοικητικής ομάδας και να ζήσω όλη αυτή την εμπειρία από το μηδέν.

ER MAG: Ποιες είναι οι προσδοκίες για το φετινό event; Ποια τα highlights και ποιοι οι φετινοί στόχοι;

AK: Για το φετινό TEDx event με θέμα το RENAISSANCE, έχω μεγάλες προσδοκίες. Ανυπομονώ να ακούσω ομιλητές που θα μοιραστούν τις ιδέες τους ο καθένας από τη δική του σκοπιά,ελπίζοντας πάντα ότι θα εμπνευστώ από κάποιες. Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί το φετινό event και μαζί με αυτό θα νιώσουμε και εμείς την ολοκλήρωση και την ικανοποίηση ότι όλα πήγαν καλά και δώσαμε την ευκαιρία σε τόσο κόσμο να ζήσει μια TEDx εμπειρία. Στόχος μου είναι και θα θεωρήσω ως επιτυχία αν ακόμα και έστω ένας άνθρωπος από αυτούς που θα έρθουν φύγει από την αίθουσα του Κάρολος Παπούλιας σκεπτόμενος όλα όσα έζησε και γιατί όχι να “αναγεννηθεί”.

Από ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *