Αποκλειστική συνέντευξη στη Δέσποινα Δημότση. Στο τεύχος 40, Ιανουάριος 2024

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη όπου αποφοίτησε ως αριστούχος. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Η ίδια διεξάγει δικές της θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές μέσα από την δική της εταιρεία παραγωγής.

Πρόσφατα, ολοκλήρωσε την πρώτη της μικρού μήκους ταινία με τίτλο Ο Άσσος του Τραπεζιού, σε δικό της σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή. Η ταινία ο άσσος του τραπεζιού the ace of the table έχει πάρει πολλά βραβεία στα Φεστιβάλ του εξωτερικού:

· Πρωτοεμφανιζόμενης σκηνοθέτης στο sessions hosted by lift off global network. U .S.A

· Πρωτοεμφανιζόμενη γυναικεία σκηνοθεσία Cyprus International film festival CYIFF 2023 best of the first

· Βραβείο Καλύτερης ηθοποιού 2022 Halicarnassus film festival. Turkey

· Έπαινος honorable mention student word impact film London

· del cinema do cefalù Italy

ΔΔ: Πως επιλέξατε το επάγγελμα του ηθοποιού; Ήταν κάποια παράσταση ή ταινία που είδατε που σας έδωσε το συγκεκριμένο ερέθισμα;

ΠΚ: Η ανάγκη μου σχετικά με την υποκριτική υπήρχε και “λειτουργούσε” μέσα μου από παιδί, έπειτα από το θεατρικό Όμιλο όπου φοιτούσα, “Διοίκηση επιχειρήσεων” -Η/Υ ταξίδεψα σε έναν μαγικό κόσμο που είχε ξεκινήσει από το τίποτα. Έτσι ακολούθησα την εσωτερική μου φωνή και έδωσα εισαγωγικές εξετάσεις στη δραματική σχολή Αθηνών “Γιώργου Θεοδοσιάδη” και εξετάσεων “υπουργείο πολιτισμού. Μου αρέσει η μαγιά του θεάτρου!! Δεν δουλεύεις μόνο πάνω σ’ έναν ρόλο, δουλεύεις πάνω στον εαυτό σου.

ΔΔ: Έχοντας πλέον και σκηνοθετική εμπειρία ποιο από τα δύο επικρατεί για εσάς, ηθοποιός ή σκηνοθέτης και γιατί;

ΠΚ: Υποκριτική και σκηνοθεσία αλληλοσυμπληρώνονται. Ο δημιουργός καλείται πάνω στη σκηνή να δώσει σάρκα και οστά στο δημιούργημά του. Από τη μια ιδιότητα θα περάσει στην άλλη με τις ίδιες δυσκολίες που συνάντησε στο ζύμωμα του έργου, αλλά και με το ίδιο όνειρο και μεράκι θα ταξιδέψει μέσα από το ρόλο του ως ηθοποιός. Είναι δύσκολο και συνάμα άκρως γοητευτικό να μπορείς να συνθέτης κόσμους στο μυαλό σου και να τους δίνεις σάρκα και οστά πάνω στη σκηνή…!!!! Σημαντικό είναι να έχεις καλές ιδέες Η πραγματοποίηση τους απαιτεί ικανότητες και γνώσεις Από τεχνικές, θεωρητικές ,πρακτικές . Όπως το να αλληλεπιδράς με πολλούς ανθρώπους και να παίρνεις αποφάσεις. Το θέατρο είναι μια δουλειά με εντάσεις και ιδιαιτερότητες .Το κτίσιμο μιας παράστασης ή μιας ταινίας είναι δουλειά και ευθύνη του σκηνοθέτη που πρέπει να μπορεί να το κάνει αυτό !!!

ΔΔ: Μιλήστε μας λίγο για τα βραβεία που έχετε αποκομίσει στο χώρο. Ποια ήταν η πιο έντονη στιγμή και στο Φεστιβάλ ποιας χώρας.

ΠΚ: Η ταινία μου “Ο άσος του τραπεζιού ” -the ace of the table ήταν ο δικός μου Άσσος. Απέσπασα Βραβεύσεις όπως :

• βραβείο “Καλύτερης ηθοποιού ”2022 Halicarnassus film festival. Turkey

•Πρωτοεμφανιζόμενης σκηνοθέτης στο sessions hosted by lift off global network. U.S.A

Έπαινος honorable mention student word impact film London

Πρωτοεμφανιζόμενη γυναικεία σκηνοθεσία

Cyprus International film festival CYIFF 2023 best of the first

· del cinema do cefalù Italy

Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της!!!!

ΔΔ: Ο Ελληνικός Κινηματογράφος θεωρείτε πως έχει τα φόντα να ξαναυπάρξει στην χρυσή εποχή του στο σήμερα όπως και στο παρελθόν;

ΠΚ: Τα φόντα τα έχει οι συνθήκες έχουν αλλάξει ραγδαία και συνεχίζουν να αλλάζουν ο ένας Κινηματογράφος κλείνει πίσω από τον άλλον. Να ξαναυπάρξει η χρυσή εποχή όπως τότε είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θα συμβαδίσουμε με την νέα τάξη πραγμάτων και εύχομαι να είναι εποικοδομητικό.

ΔΔ: Πείτε μας έναν στόχο που θεωρείτε ότι θα σας ικανοποιήσει αρκετά όταν το πετύχετε;

ΠΚ: Ευτυχώς έχω πραγματοποιήσει όλα μου τα όνειρα και όλους μου τους στόχους τους έχω υλοποιήσει !!!!! Αλλά μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η ερώτηση γιατί μου δημιούργησε την σπίθα για να ξεκινήσω να ψάχνω για νέους στόχους.

ΔΔ: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για αυτήν ή την επόμενη σεζόν;

ΠΚ: Για την επόμενη σεζόν στο θέατρο Ο Ίψεν θα έχει τη τιμητική του!!! Ο Ίψεν Είναι ο αγαπημένος μου Θεατρικός συγγραφέας!!!

Είμαι σε συζητήσεις για την νέα μου ταινία. Και σε λίγο καιρό λανσάρεται στο εμπόριο ένα ιδιαίτερο άρωμα που θα φέρει την υπογραφή μου!!!!

ΔΔ: Εκτός από την τέχνη τι άλλο αγαπάτε και πως περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο όταν χαλαρώνετε.

ΠΚ: Εκτός από την τέχνη;

Πάλι με τέχνη … γράφοντας παιδική λογοτεχνία ,ποίηση και θεατρικά έργα. Η συγγραφή μου προσφέρει την ευκαιρία για συναισθηματικό μοίρασμα, ενισχύει την αυτογνωσία μου, τονώνει το αίσθημα της ευεξίας μου μέσα από την ευχαρίστηση που αντλώ από τα συγγραφικά δημιουργήματα μου.

Από ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *