Αποκλειστική συνέντευξη στη Δέσποινα Δημότση. Τεύχος 36 Σεπτέμβριος 2023

Ο Αναστάσιος Γανώσης του Γεωργίου και της Julie, γεννήθηκε το 1983 και κατοικεί στην Ερμιόνη Αργολίδος. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία δεκατρία χρόνια, στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού. Από το 2019 είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας , αναλαμβάνοντας νευραλγικούς τομείς για την λειτουργία και ανάπτυξη της περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην θητεία του ως Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα λιμένων ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για την Μαρίνα Ναυπλίου , ενώ παράλληλα ξεκίνησε και η ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων. Στην θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος βασική επιδίωξη αποτελεί η εναρμόνιση επιχειρήσεων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου με τις νέες περιβαλλοντικές διατάξεις, καθώς και η μετάβαση στην πράσινη εποχή.

•Απόφοιτος διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων Ανώτατου τεχνολογικου ιδρύματος Αθηνών (2002-2008) • Απόφοιτος της Ασπαιτε Άργους στο πρόγραμμα ετήσιας παιδαγωγικής κατάρτισης.(2019-2020) • Πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού. •Επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης με έδρα την Ερμιόνη Αργολίδος (2011- Εώς σήμερα ) •Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ερμιόνης (2012-2015) • Αντιπρόεδρος Ποδοσφαιρικού Συλλόγου ´Ενωσης Ερμιονίδας (2011-2019) • Μέλος επιτροπής τουρισμού του Επιμελητηρίου Αργολίδας (2017-2022) • Μέλος Επιτροπής τουρισμού του Δήμου Ερμιονιδας. (2014-2019) • Πολυετής αθλητική παρουσία στους Συλλόγους ΑΟ Ερμιονίδας μπάσκετ και Ερμή Ερμιόνης ποδοσφαίρου . •Αντιπεριφερειάρχης για Θέματα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Περιφερειακός Σύμβουλος (2019–2023)- •Φοιτητής στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου . 2023-2024

Στις εκλογές Οκτωβρίου 2023 είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Αργολίδα με τον Δημήτρη Πτωχό και τον συνδυασμό «Η Πελοπόννησος μπροστά».

ΔΔ: Καλοσωρίζοντας σε στο περιοδικό της όμορφης περιοχής μας θα ήθελα να μας πεις τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με την πολιτική

ΑΓ: Ασχολήθηκα με την πολιτική γιατί έμαθα να αγαπώ την ευθύνη και την συμμετοχή . Τι νόημα θα είχε να ασκώ κριτική, να προτείνω λύσεις, να αναλύω ιδέες δίχως να συμμετέχω στην υλοποίηση τους; Αποτελεί έμπνευση για εμένα και όχι απλά φιλοδοξία να βγαίνω μπροστά και να διεκδικώ για τον τόπο μου και την κοινωνία.

ΔΔ: Γιατί επέλεξες γενικά από την πρώτη στιγμή να είσαι υποψήφιος στην Περιφέρεια και όχι στο Δήμο Ερμιονίδας.

ΑΓ: Ξεκάθαρα θα σας πω ότι ο λόγος που εμπλέκομαι με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση είναι η ευέλικτη και αποτελεσματική διαχείρηση οικονομικών πόρων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που έχει ως αποτέλεσμα να δρομολογούνται σχεδόν καθημερινά έργα αναπτυξιακά που μπορούν να αλλάξουν την πορεία ενός τόπου. Επίσης αποτελεί μια διοικητική μονάδα που σου δίνει την δυνατότητα να αποκτήσεις συνολικά, ευρεία εικόνα για την πολιτική και τους δημόσιους οργανισμούς, αφού συνεργάζεσαι τόσο με Δήμους όσο και με την Κεντρική Κυβέρνηση.

ΔΔ: Ως σχετικά μικρότερος Δήμος από άλλους Δήμους της Αργολίδας ποια είναι η θέση της περιοχής μας στην Περιφέρεια όσων αφορά την επίλυση των προβλημάτων της.

ΑΓ: Ο Δήμος ανήκει στους ουραγούς της Περιφέρειας όσων αφορά έργα υποδομής αφού δεν έχουν λυθεί τα βασικά , όπως η ύδρευση και η άρδευση , υπάρχει ανάγκη για ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο. Έχει κουραστεί ο κόσμος να περιμένει την επίλυση τους και θέλω να πιστεύω ότι τον επόμενο καιρό θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα αφού δουλεύω προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι η Ερμιονίδα χρειάζεται απαραίτητα εκπρόσωπο στην Περιφέρεια για να την επίλυση των προβλημάτων και την διεκδίκηση αναπτυξιακών έργων.

ΔΔ: Μίλησε μας για τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί καθώς και για τα έργα που ξεκινούν τώρα κατά τη διάρκεια της θητείας σου ως Αντιπεριφερειάρχης για Θέματα Περιβάλλοντος.

ΑΓ: Συνολικά για την Αργολίδα μας θα αναφέρω πως ξεκινάει η διασύνδεση της με την Εθνική οδό από τα Δερβενάκια, ξεκινάει η Μαρίνα Ναυπλίου έργο για το οποίο εργάστηκα προσωπικά, δημιουργούνται κόμβοι για την ασφαλή οδική κυκλοφορία σε Λυγουριό και Κρανίδι, αναβαθμίζονται και δημιουργούνται αθλητικές υποδομές, δημιουργείται δίκτυο υδατοδρομίων και μια σειρά από άλλα έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας. Ως αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος έχω εργαστεί εντατικά για την εναρμόνιση των επιχειρήσεων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου με τις νέες περιβαλλοντικές διατάξεις, με την επανεκκίνηση της σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσει καμπάνια της Περιφέρειας για ενημέρωση και αφύπνιση γύρω από το περιβαλλον , το οικοσύστημα και τα οφέλη της πράσινης κυκλικής οικονομίας.

ΔΔ: Διαβάζουμε στο βιογραφικό σου ότι είσαι και φοιτητής στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές». Πως τα συνδυάζεις όλα και κατά πόσο πιστεύεις ότι η Δια Βίου Μάθηση είναι το κλειδί για την πολιτική του μέλλοντος ώστε να επιλυθούν περισσότερα προβλήματα του τόπου σε λιγότερο χρονικό διάστημα.

ΑΓ: Μου αρέσει να εμπλουτίζω τις ακαδημαϊκές μου γνώσεις συνεχώς και θεωρώ πως με αυτόν τον τρόπο μπορείς να στοιχειοθετήσεις και να αναπτύξεις όλη την εμπειρία που αποκτάς με την καθημερινή τριβή μέσω των επαγγελματικών και κοινωνικών σου επιλογών. Επέλεξα να παρακολουθήσω το μεταπτυχιακό <Δημόσιες Πολιτικές και Διακυβέρνηση> γιατί η γνώση είναι όπλο και η εμπειρία δύναμη , στοιχεία που σε συνδυασμό σε χαλυβδώνουν και σε καθιστούν ισχυρό να ανταπεξέλθεις στις πολιτικές προκλήσεις του μέλλοντος και την επίλυση των προβλημάτων.

ΔΔ: Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 είσαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Η Πελοπόννησος μπροστά» και τον Δημήτρη Πτωχό. Μίλησε μας λίγο γι αυτή σου την απόφαση.

ΑΓ: Προσωπικά, ήθελα να είμαι υποψήφιος με έναν συνδυασμό στην περιφέρεια που χαίρει της στήριξης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Με κέρδισε το όραμα του Δημήτρη Πτωχού για την νέα γενιά. Συγκεκριμένα πείστηκα να συμπορευτώ μαζί του όταν δήλωσε πως θα νιώσει επιτυχημένος ως Περιφερειάρχης οταν 100 τουλάχιστον νέοι άνθρωποι δείξουν την θέληση να συμμετέχουν μαζί του στις επόμενες εκλογές. Είναι ένας νέος επιτυχημένος επιχειρηματίας με τεχνοκρατική λογική και πάθος να δουλέψει για την Πελοπόννησο.

ΔΔ: Ένα μήνυμα που θα ήθελες να απευθύνεις στους Αργολιδείς.

ΑΓ: Θέλω να ζητήσω από τους Αργολιδείς να δουν τις περιφερειακές εκλογές με σοβαρότητα και χωρίς καμία χαλαρή διάθεση. Η Ερμιονίδα πρέπει να έχει τον δικό της άνθρωπο στο περιφερειακό συμβούλιο, τον δικό της Αντιπεριφερειάρχη. Ζητώ να επιλεχτούν νέα άφθαρτα πρόσωπα, όλη αυτή την άξια νέα γενιά , που τολμά να διεκδικήσει και να δουλέψει για τον τόπο. Εύχομαι να έχουμε μια όμορφη προεκλογική περίοδο μακριά από τοξικές αντιπαραθέσεις , αντιπαλότητες και μικροπολιτικά συμφέροντα.

Από ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *