Αποκλειστική συνέντευξη στη Λίλη Παναγούλια

Στο τεύχος 29 Φεβρουάριος 2023

Ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς είναι επικοινωνιολόγος και ραδιοφωνικός παραγωγός. Κατάγεται από τον γραφικό Ίασμο Κομοτηνής και το Κιλκίς και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ένα πλούσιο βιογραφικό.

Από το Λύκειο κατάλαβε ότι έχει μια τάση προς την ενασχόληση με τα… κοινά καθότι ήταν πάντα ενεργό μέλος 15μελών – 5μελών Μαθητικών Συμβουλίων και δημοσίευσε το πρώτο του άρθρο -σε site- σε ηλικία 16 ετών. Έχει πάρει μέρος και έχει διακριθεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Επιχειρηματολογίας –Αντιλογίας την σχολική περίοδο 2009–2010 και στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Μαθητικούς Αγώνες 2006-2009. Το πρώτο του πτυχίο ήταν πάνω στις Δημόσιες Σχέσεις και τα Νέα Μέσα Επικοινωνίας από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Εργάστηκε για 8 μήνες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη), στο Αυτοτελές Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ενώ μετά το στρατιωτικό του στο NRDC-GR-ΓΣΣ παρακολούθησε 6μηνο Σεμινάριο πάνω στην Δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ από το Μediterranean College στην Θεσσαλονίκη. Είναι ιδρυτικό μέλος στο νεανικό right-wing think tank ΚΕΑΣΜ. Αρθρογραφούσε και αρθρογραφεί με καυστικό ύφος προς ΚΑΘΕ κατεύθυνση, εδώ και 13 χρόνια, σε εφημερίδες, sites και blogs (π.χ. HuffPost, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, rizopoulospost.gr, lastopoint.gr, TVReporters, cultutpoint.gr, gnomikilkispaionias, dailypost, Off The Record News BlogSpot, etc.) ενώ το καλοκαίρι – φθινόπωρο 2017 εργάστηκε στην Ελληνική Πρεσβείαστο Βασίλειο των Κάτω Χωρών, στην Χάγη, στο Τμήμα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων. Το διάστημα αυτό, πραγματοποίησε το Μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, πάνω στον κλάδο των Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Διπλωματίας. Έχει πάρει μέρος σε πληθώρα (59 συνολικά) Συνεδρίων, Σεμιναρίων και Ημερίδων, κοινωνικού, πολιτικού, οικονομικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το περασμένο διάστημα είχε ραδιοφωνική εκπομπή σε WebRadio σταθμό της Θεσσαλονίκης, ”Σαν τη γάτα με το σκύλο…”. Αυτό το διάστημα, ανήκει στο δυναμικό του OK RADIO με την πολιτικοκοινωνική εκπομπή ”πολιτικοΛΟΓΟΣ”. Τέλος έχει εργαστεί και πάνω στον κλάδο του Τουρισμού στην Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και τα Χανιά.

By ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *