Αποκλειστική συνέντευξη για το ER MAG στη Λίλη Παναγούλια! Στο τεύχος 24 Σεπτέμβριος 2022

Ο M. Nbhan Lutfi είναι ένας διαισθητικός Μηχανολόγος Μηχανικός και αρωματοποιός. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Χαλεπίου το 1993 με πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού.

Έλαβε επίσης τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα από την Υψηλότητά της Shikha Nawal Al-Sabah, Πρόεδρο του International Fedtarion of Arab Intellectuals, σε αναγνώριση της αποτελεσματικής συμβολής του στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και του πρωτοποριακού του ρόλου στη διάδοση της εξαιρετικής λογοτεχνίας και των αξιών της αγάπης και της διεθνούς ειρήνης.

Εργάστηκε ως διευθύνων συνεργάτης στην MOHD Lutfi Perfumes L.L.C. Η εταιρεία του δημιούργησε νέες επωνυμίες και προϊόντα. Προσκλήθηκε να είναι παρουσιαστής προγράμματος σε ένα από τα πιο διάσημα Fashion Show του Ντουμπάι. Από τότε, έχει βελτιώσει τις ικανότητές του ως οικοδεσπότης εκδηλώσεων!

Στο βιογραφικό σας λέει ότι είστε μηχανικός. Εργαστήκατε ποτέ ως μηχανικός;

M.NL: Ναι, σπούδασα μηχανολόγος μηχανικός και εργάστηκα ως διευθυντής παραγωγής στην Shadule Manufacturing Company για 7 χρόνια. Αυτή η εταιρεία είναι ένας από τους κύριους κατασκευαστές και προμηθευτές μπανιέρων και συστημάτων στην τοπική αγορά και στις αγορές του GCC.

Τι σας έκανε να αφήσετε την μηχανική και να ασχοληθείτε με την αρωματοποιία, κάτι τόσο διαφορετικό; Ποιο ήταν το κίνητρό σας;

M. NL: Μου άρεσε να δουλεύω στην οικογενειακή μου επιχείρηση γιατί τα αρώματα είναι το αίμα μου. Μου αρέσει αυτή η δουλειά και νιώθω ότι τα αρώματα είναι σαν τον αέρα που αναπνέω.

Θυμάστε το πρώτο άρωμα που δημιουργήσατε; Ποια ήταν η έμπνευσή σας; Ποια είναι η ιστορία πίσω από μερικές από τις δημιουργίες σας;

M. NL: Ήταν το 2002. Πρόσθεσα λάδι ούτι στον Γαλλικό χυμό. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Το πρώτο όνομα αυτού του αρώματος ήταν Live Woman και Live Man. Τα ονόματα της νέας προσθήκης ήταν Live Woman με τον Dehn Al Oud και Live Man με Dehn Al Oud. Ήταν μια όμορφη ιδέα. Είχα επιτυχία όταν το πούλησα.

Υπάρχουν φθηνά και ακριβά αρώματα; Από τι εξαρτάται η τιμή;

M. NL: H τιμή εξαρτάται από την ποιότητα. Χρησιμοποιούμε φυσικά συστατικά και φτιάχνουμε άρωμα μεγάλης διάρκειας. Τα κρυστάλλινα μπουκάλια συσκευασίας μας έχουν υψηλής ποιότητας και όμορφα σχέδια. Όλες αυτές οι πτυχές κάνουν τις τιμές διαφορετικές. Αν ψάχνετε για κάτι καλό, πρέπει να πληρώσετε περισσότερα. Αλλά στο τέλος, έχετε ένα όμορφο και μοναδικό πράγμα. Τα κύρια λόγια μας : δεν είμαστε μόνοι στην αγορά, αλλά κάνουμε τη δουλειά μας σε μια τέλεια μέρα.

Ποιο άρωμα προτιμά μια γυναίκα στο Ντουμπάι και ποιο μια γυναίκα στην Ευρώπη; Έχουν παρόμοια γούστα;

M. NL: Αν μου κάνατε αυτήν την ερώτηση σε πέντε ή δέκα χρόνια από τώρα, θα έλεγα ότι οι γυναίκες θα προτιμούσαν δυνατά αρώματα Μέσης Ανατολής όπως το ούτι, το λιβάνι και τα αρώματα με υψηλή συγκέντρωση ελαίου όπως το άρωμα. Αλλά σήμερα, η διεθνής αγορά των ΗΑΕ ενσωματώνει εκατοντάδες εθνικότητες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Οι γυναίκες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα προτιμούσαν πιο ελαφριά αρώματα. Σύμφωνα με την κουλτούρα τους, ένα άρωμα υψηλής συγκέντρωσης λαδιού θεωρείται ενοχλητικό άρωμα για την πλειοψηφία των Ευρωπαίων γυναικών. Για να ολοκληρώσετε, για να πετύχετε, πρέπει να επεκταθείτε στην αγορά των ΗΑΕ σύμφωνα με την ζήτηση και πρέπει να διαφοροποιηθείτε. Πρέπει να δημιουργείς ελαφριές μυρωδιές, δυνατές μυρωδιές και εξωτικά αρώματα γιατί έχουμε να κάνουμε με μια διεθνή αγορά.

Μας έχουν μάθει να συνδυάζουμε την έννοια της αρωματοποιίας με την πολυτέλεια και την ομορφιά. Όταν σκεφτόμαστε άρωμα, σκεφτόμαστε φρούτα, λουλούδια, φυτά, πέταλα κτλ. Το τελευταίο προϊόν μιας εταιρείας αρωμάτων έχει συντρίψει αυτά τα πρότυπα και μας σόκαρε λανσάροντας ένα άρωμα από απορρίμματα. Το όνομα δείχνει ξεκάθαρα τα περίεργα υλικά του, έχετε προσπαθήσει ποτέ να δημιουργήσετε κάτι παρόμοιο; Αν όχι, θα επιχειρούσατε ποτέ να φτιάξετε ένα ακριβό άρωμα από απορρίμματα ως υλικό; Εάν ναι, πως είναι αυτό δυνατόν;

M. NL: Δεν θα σκεφτόμουν να παράγω αρώματα από υλικά απορριμμάτων, επειδή σύμφωνα με όλες τις μάρκες που έχω δημιουργήσει ήμουν επιλεκτικός με τις επιλογές μου ώστε να διαλέξω τα καλύτερα δυνατά συστατικά, όπως το αρωματικό λάδι που εισήγαγα από αποκλειστικά Ευρωπαϊκά εργοστάσια γνωστά για την παραγωγή αρωμάτων υψηλής ποιότητας υλικό τους (συστατικά, λάδια). Αλλά και πάλι, για να απαντήσω στην ερώτησή σας, θα έλεγα ότι οι άνθρωποι θα έφτιαχναν ένα εξωτικό άρωμα σκεπτόμενοι το άρωμα που έχουν μυρίσει από τα απορρίμματα. Έτσι, ήθελαν να δημιουργήσουν ένα εξωτικό άρωμα. Όπως γνωρίζουμε, ορισμένα αρώματα ταξινομούνται ως εξωτικά, κλασσικά, γλυκά, δυνατά κτλ.

Έχω διαβάσει ότι για να επιλέξετε το κατάλληλο άρωμα για κάποιον πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψιν την προσωπικότητα του, ισχύει αυτό; Αν ναι για το λίγο που με γνωρίζετε, ποια από τα αρώματα της συλλογής σας θα μου προτείνατε και γιατί;

M. NL: Φυσικά. Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι είμαστε μεμονωμένα άτομα. Κάθε άτομο είναι ανεξάρτητο στον τρόπο ζωής, τις προτιμήσεις και τις επιλογές του. Μερικοί άνθρωποι θα προτιμούσαν τα δυνατά αρώματα προβολής επειδή θέλουν να συνδυάσουν το έντονο άρωμα με την προσωπικότητά τους για να αντικατοπτρίζουν την εμπιστοσύνη και να δημιουργήσουν ένα είδος συμπληρωματικής εικόνας. Αλλά για να απαντήσω στην ερώτηση, όπως σας γνωρίζω, θα σας συνιστούσα στο άρωμά μου de Concorde. Είναι ένα καταπληκτικό άρωμα όταν το μυρίζεις συνειδητοποιείς ότι ζεις σε έναν όμορφο κόσμο και νιώθεις τη δόξα.

Υπάρχει κάτι νέο στα σκαριά αυτή την στιγμή; Ένα νέα άρωμα ίσως;

M. NL: Αυτή τη στιγμή, έχω προσθέσει δύο νέα αρώματα στη συλλογή μου, εμπνευσμένα από τη φετινή μόδα. Ο πρώτος είναι ο Μυστικός Κώδικας από τη νέα κατεύθυνση του καπνού και ο δεύτερος είναι ο Ψυχρός Κώδικας που είναι φτιαγμένος από την ανατολίτικη κατεύθυνση. Μιλώντας για καπνό, είναι ένα άρωμα με πολλούς λάτρεις. Έτσι, όταν επισκέπτεστε καταστήματα και τους ζητάτε τα best seller αρώματά τους, πιθανότατα θα είναι αρώματα που φέρουν καπνό ή που έχουν ανατολίτικη κατεύθυνση. Ως αρωματοποιός, βρίσκω πάντα έναν τρόπο να προσθέτω τις διαισθητικές μου γνώσεις στα αρώματα και να δημιουργώ αρώματα από τις προτιμήσεις των ανθρώπων και αρώματα που θα κουβαλούσαν μια διαφορετική ιδέα.

Από ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *