Αποκλειστική συνέντευξη για το ER MAG στη Λίλη Παναγούλια! Στο τεύχος 23 Αύγουστος 2022

Η Πέτρα Τερζή είναι βραβευμένη σκηνοθέτρια, σεναριογράφος, παραγωγός, της οποίας οι ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (2016-2020) κέρδισαν περισσότερες από 40 διεθνείς υποψηφιότητες και 16 Βραβεία Καλύτερης Ταινίας από Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, Life Coaching, Σκηνοθεσία Κινηματογράφου, Παραγωγή Ψηφιακού Βίντεο και Συγγραφή Σεναρίου.

Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ανερχόμενοι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες και σκηνοθέτες, η ισότητα των φύλων και το να δίνει φωνή σε μειονοτικές ομάδες είναι θέματα που επαναλαμβάνονται στη δημιουργική της εργασία. Είναι ιδρύτρια του δικτύου Cultural International Festivals σε Ευρώπη και ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου (ίδρυση 2006) cyiff.eu cyiff.org και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Bridges (ίδρυση 2008) bridgesfest.eu στην Ελλάδα.

Είναι συνιδρύτρια του Women in Film and Television in Cyprus (ίδρυση 2021) wiftcy.org. Από το 2000, διοργανώνει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου (π.χ. συναυλίες με τους Kevin Costner & Modern West, Michael Bolton κ.λπ.) και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Κύπρο . Είναι επίσης ενεργό μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

By ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.