Αποκλειστική συνέντευξη για το ER MAG στη Δέσποινα Δημότση!

Στο τεύχος 21 Ιούνιος 2022

Ο Εξηκίας Τριβουλίδης γεννήθηκε στην Αίγυπτο, από Έλληνες γονείς. Είναι πολυτάλαντος καλλιτέχνης, με πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Κλασική Τέχνη. Απόφοιτος του «George Mason University», έχει πτυχίο στην Ιστορία της Τέχνης και τις Καλές Τέχνες και δύο δευτερεύοντα πτυχία στη Μεσογειακή Αρχαιολογία και τις Κλασσικές Επιστήμες. Κατά την διάρκεια των σπουδών του ήταν υπεύθυνος για τα πολιτιστικά δρώμενα του «George Mason University», με σκοπό την προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού μέσω τεχνών καθώς και ο γενικός οργανωτής της διεθνούς φοιτητικής πολιτιστικής ετησίας εβδομάδος.

Το ταλέντο του πηγάζει από οικογενειακή παράδοση με ιστορία τριών γενεών στην τέχνη, ενώ ο ίδιος έχει σαν αντικείμενο την γλυπτική, την ζωγραφική και τα ψηφιδωτά.

Η ικανότητα του Εξηκία να συνδιάζει το σύγχρονο με το κλασικό επιτρέπει στο έργο του να είναι αναγνωρήσιμο από ένα ευρύ κοινό. Τόσο οι λάτρεις της Κλασικής Τέχνης όσο και οι συλλέκτες, που αναζητούν νέες κατευθύνσεις στην τέχνη, συλλέγουν έργα του. Έχει στο βιογραφικό του πολλές ατομικές, ομαδικές εκθέσεις καθώς και έργα κατά παραγγελία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

www.exsekias.gr

Εξηκίας Τριβουλίδης

By ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *