Αποκλειστική συνέντευξη για το ER MAG στη Δέσποινα Δημότση!

Στο τεύχος 18 Μάρτιος 2022

Η Ολίβια Αφιώνη γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Σε νεαρή ηλικία μετακόμισε στον Καναδά όπου και παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα σπούδασε στη σχολή ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ και συμπλήρωσε τις σπουδές της στη σχολή ΒΑΚΑΛΟ.

Καθηγητές της υπήρξαν οι : Γιάννης Παπαγιάννης, Κάση Μαριγώ, Κατερίνα Μερτζάνη, Μόνα Σκούρα, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης και η Λιάνα Γκριτζάλα.

Έχει στο ενεργητικό της οκτώ ατομικές εκθέσεις και δεκάδες συμμετοχές σε συλλογικές έκθεσης. Έργα της έχουν εκτεθεί σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού όπως η Κωσταντινούπολη, η Βιέννη, η Ρώμη, η Βενετία καθώς επίσης και στην Βρέμη.

Έχει συνεργαστεί με την MEGART GALLERY, την TIME OF ART, την UNESCO. Είναι μέλος σε πολλές φιλανθρωπικές ομάδες.

ΔΔ: Από ποια ηλικία στον Καναδά αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την ζωγραφική; Ποιος πίνακας θεωρείτε ότι σας προέτρεψε προς αυτήν την κατεύθυνση;

ΟΑ: Μου άρεσε να ζωγραφίζω από μικρό παιδί. Πάντα μου άρεσαν οι πίνακες που απεικονίζουν όμορφα τοπία. Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα όταν στην ηλικία των 18 ετών παρακολούθησα μαθήματα σε μια σχολή καλών Τεχνών στο Τορόντο του Καναδά.

ΔΔ: Ποιον θεωρείτε κορυφαίο ζωγράφο ανά εποχή και για ποιο έργο του.

ΟΑ: Πολλοί είναι κατα την άποψή μου οι κορυφαίοι ζωγράφοι. Ο αγαπημένος μου είναι ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος. Επίσης, λατρεύω τους ιμπρεσιονιστες και τους εξπρεσιονιστες και συγκεκριμένα τους Μονέ, Ντεγκά, Ρενουάρ, Σεζάν, Βαν Γκογκ και Μοντιλιάνι.

ΔΔ: Έχετε παρουσιάσει εκθέσεις σε μεγάλες Ευρωπαικές πόλεις. Ποια ήταν η πόλη που σας άφησε πιο έντονα συναισθήματα και γιατί.

ΟΑ: Έχω παρουσιάσει έργα μου σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις όπως Ρώμη, Βιέννη, Βρέμη, Κωνσταντινούπολη, Βουδαπέστη, Σκόπια. Η πόλη που μου άφησε τα πιο έντονα συναισθήματα, ήταν η Κωνσταντινούπολη. Μια πόλη όπου υπάρχει σε κάθε της γωνιά το Ελληνικό στοιχείο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το δέος και τη συγκίνηση που αισθάνθηκα όταν επισκέφτηκα την Αγία Σοφία.

ΔΔ: Θεωρείτε πως θα έπρεπε οι καλλιτέχνες να προωθούνται περισσότερο στη χώρα μας;

ΟΑ: Οι καλλιτέχνες θα έλεγα πως δεν προωθούνται σχεδόν καθόλου στη χώρα μας. Φυσικά και θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη στήριξη και προώθηση από τους αρμόδιους φορείς. Είμαι σίγουρη πως η χώρα μας διαθέτει πολλά ταλέντα που έχουν πολλα να προσφέρουν. Θα έπρεπε οι καλές τέχνες να διδάσκονται στα σχολεία από νωρίς ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση από το κοινό που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει τα αποθέματα ψυχής που καταθέτει ο ζωγράφος.

ΔΔ: Περνάτε αρκετούς μήνες το χρόνο στην Ερμιονίδα. Τι σας κέρδισε στον τόπο ώστε να έχετε και μία βάση εδώ;

ΟΑ: Περνάω περίπου 4 μήνες το χρόνο στην Ερμιονίδα. Ο Αγιος Αιμιλιανός είναι ένα μέρος που με γαληνευει. Είναι το ησυχαστήριο μου. Μπορώ να κάθομαι με τις ώρες πλάι στη θάλασσα και να δημιουργώ.

ΔΔ: Ποια άλλη περιοχή της Ερμιονίδας είναι η αγαπημένη σας εκτός από τον Άγιο Αιμιλιανό;

ΟΑ: Αλλη αγαπημένη περιοχή της Ερμιονίδας είναι η Ερμιόνη. Πολύ όμορφο και ιδιαίτερο μέρος.

ΔΔ: Μετά από τη ζωγραφική ποια άλλη τέχνη αγαπάτε;

ΟΑ : Λατρεύω την διακοσμητική. Είναι το χόμπι μου. Εχω διακοσμήσει πολλά σπίτια φίλων με μεγάλη επιτυχία.

ΔΔ: Ποια είναι τα επόμενα σας βήματα και το μελλοντικό σας όραμα

ΟΑ: Να δημιουργώ έργα με μεράκι και έμπνευση, δίνοντας το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων μου. Επίσης θα ήθελα να κάνω μια ατομική έκθεση στην Ιταλία και στην Αμερική.

Από ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *