Εγκαινιάζεται το νέο 3 ή μ ε ρ ο    Π ο λ ι τ ι σ τ ι κ ώ ν    Δ ρ ώ μ ε ν ω ν  Τ έ χ ν η ς  την Τετάρτη, 29 Μαίου 2024  στις 8 μ.μ  με έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και καλλιτεχνικού κοσμήματος. Θέμα …… “ΘΑΛΑΣΣΑ ……..ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ”,  με τη συμμετοχή γνωστών αξιόλογων εικαστικών δημιουργών..

Θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τέχνης  του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 2, Κολωνάκι στον 4ο όροφο. Στό πιάνο ο μουσικός Στέφανος   Φιλιππίδης. Η διοργανώτρια εικαστικός κ. Αργυρούλα Pappas Τσιώτα αναφέρει τα εξής για την έκθεση………

“….Θάλασσα….γοητευτική και απρόβλεπτη…..μια αέναη ομορφιά….που η αναζήτηση της μέσω της τέχνης προκαλεί, εμπνέει μέσω του φυσικού αλλά και του υπερβατικού στοιχείου…..Ο δημιουργός της πάλλεται μέσω των πολλαπλών της εκφάνσεων, αποχρώσεων και ρυθμών και παρασύρεται με τη μαγεία της……ένας συνοδοιπόρος στις διαδρομές της…..πλάθει με ευρηματική προσέγγιση την ακατάπαυστη ροή της ενέργειας και μεταβλητότητος της….είναι η στιγμή που βιώνει την  έμπνευση…..που του αποκαλύπτεται διαδοχικά με το κάθε μυστικό της μέσω της δυναμικής του χρωστήρα….

Τα Πολιτιστικά Δρώμενα Τέχνης θα πλαισιωθούν με τις 2 επόμενες βραδιές

Πέμπτη  30 Μαίου στίς 8 μ.μ., με  παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Εικαστικού, Λογοτέχνη. Θεωρητικού της Τέχνης Κώστα  Ευαγγελάτου , ” Εγκόλπια  Ιάματα ” {2016-2024]. Στο πιάνο ο μουσικοσυνθέτης και λογοτέχνης Γιώργος  Μαρινάκης ,Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Λ.

Παρασκευή 31 Μαίου στις 8 μ.μ., παράσταση θεατροποιημένου λόγου “Ασμα Ασμάτων ” από τον Πάρη  Κατσίβελο, Ηθοποιό, Σκηνοθέτη, Καθηγητή Ανωτέρων Σχολών  Δραματικής Τέχνης και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.. Είναι βασισμένο στο ομώνυμο λυρικό ερωτικό αριστούργημα του Σολομώντα σε μετάφραση του Γιώργου  Σεφέρη.

Τα  Πολιτιστικά  Δρώμενα Τέχνης τελούν υπό την αιγίδα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με Πρόεδρο τον κ. Νίκο Αγγελή με την στήριξη της  Υπεύθυνης του Συνδέσμου κ .Άδριάνας Κουλουμπή

 Διοργάνωση – Επιμέλεια …..Αργυρούλα  Pappas  Τσιώτα  Εικαστικός, Εκπαιδευτικός

Από ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *