Στις 29 Μαρτίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8 μ.μ. εγκαινιάζεται ατομική έκθεση ζωγραφικής της γνωστής  Ελληνοαμερικανίδας καλλιτέχνιδας Αργυρούλας Pappas Tσιώτα ,στην αίθουσα τέχνης του Ελληνογαλλικού  Συνδέσμου,

Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 2, Πλατεία Κολωνακίου.

Αποτελεί μια νέα σειρά έργων τέχνης με θέμα ” Τ ο  Σ ύ μ β ο λ ο  τ ης  Π ί σ τ ε ω ς “. Είναι μία εικαστική αφήγηση των διαφόρων μορφών και εκφάνσεων του σταυρού που εμπνεύστηκε σαν κυρίαρχου συμβόλου της πίστεως μέσα στο χωροχρόνο. Και όπως τονίζει χαρίζει  δύναμη, ελπίδα και προστασία σε αυτούς που αναζητούν το εσωτερικό του φως και προέλευση.

Οι διανοητικές εμπνευσμένες εικόνες που δημιουργούνται μέσω της ελεύθερης εικαστικής γραφής ,  κινούνται στο πνεύμα μιας εσωτερικής αναζήτησης και προσήλωσης του πνευματικού υπόβαθρου του σταυρού. Οι ρυθμοί των συνθέσεων αναπτύσσονται και μορφοποιούνται μέσα σε πλαίσιο ισορροπίας, πλάθεται το ιδεατό με διαδοχικές γραμμικές επεμβάσεις πού δημιουργούν μια  ισορροπία στο αποτέλεσμα. Το άυλο στοιχείο ενυπάρχει μέσα στην ατμοσφαιρική δομή των έργων, που δημιουργεί  μια ονειρική διαστημική διάσταση λόγω της ευδιάκριτης ανοδικής αίσθησης της κίνησης του σταυρού σε πολλά από τα μεγαλύτερα έργα. Ένας αντικατοπτρισμός οράματος της ψυχής της δημιουργού που βασίζεται στην έντονη διάθεση καταγραφής της ουσίας του σταυρού μέσω της τέχνης της.   

Η έκθεση είναι υπό την Αιγίδα των Φίλων της Αρχιεπισκοπής “Νίκη Πεπέ” και του Προέδρου του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου κ. Νίκου Αγγελή..

Xορηγοί επικοινωνίας  ο Ομιλος για τήν UNESCO T.Λ Ε Ε  Αrt Portal, Writers Gang,Τέχνη & Πολιτισμός “Ο Φίλων”

Er Mag , Proton, Full-Time, Hellenic Media Group, Mιnima Hellas,Lamore Radio,.κ.α…..

Διάρκεια έκθεσης έως Κυριακή 2 Απριλίου.

Ώρες επισκέψεων  καθημερινά από 7 μ.μ. έως αργά 

By ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *