Πραγματοποιήθηκαν τα 3ήμερα Πολιτιστικά Δρώμενα Τέχνης με εγκαίνια εικαστικής έκθεσης , ζωγραφικής & γλυπτικής 33 αξιόλογων καλλιτεχνών της Σύγχρονης Τέχνης την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 στις 8 μ.μ. στην ιστορική αίθουσα τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου στη Πλατεία Κολωνακίου 2, υπό την αιγίδα τού Ελληνογαλλικού Συνδέσμου και την στήριξη του Προέδρου καθώς και της Διευθύντριας του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου και υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων τού Μουσείου Βορρέ.

Το θέμα ήταν C o n t e m p o r a r y A r t – ¨” Μ ε τ α λ λ α ξ η. Χ ρ ω μ ά τ ω ν Τ ή ς Ψ υ χ η ς “

Κατάμεστη η αίθουσα έως πολύ αργά, έδωσαν το παρόν επώνυμα μέλη της Αθηναϊκής κοινωνίας που τίμησαν την έκθεση με την παρουσία τους για την σημαντική αυτή βραδιά του πολιτισμού.

Χαιρετισμό έδωσε ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου. Νίκος Αγγελής. Ακολούθησε πρόλογος -αφιέρωμα για το θεματικό της έκθεσης από την Ελληνοαμερικανίδα εικαστικό Αργυρούλα Pappas Tsiota που είχε την επιμέλεια της έκθεσης και όλου του 3ημέρου.

Αποσπάσματα από τον πρόλογο-αφιέρωμα…της εικαστικού Αργυρούλας Pappas Τσιώτα …”….η δύναμη της ψυχής πότε παραπέμπει στην ορθότητα και πότε κατευθύνεται σε μια αντίφαση που αντιστέκεται καθώς μεταλλάσσεται .καθοδηγούμενη από την ίδια την ζωή που ταυτίζεται….με τις ποικιλόμορφες χρωματικές της αποχρώσεις που εκδηλώνουν εμπνευσμένες επεμβάσεις στον καλλιτέχνη, βασισμένες σε έναν καθαρά δικό της κόσμο, υπερβαίνει την πραγματικότητα…Ο καλλιτέχνης μετουσιώνει τα οπτικά συναισθηματικά ερεθίσματα σε εικόνες αφαίρεσης και με κατάθεση ψυχής που ρέει με παθιασμένο ρυθμό όσο κλιμακώνεται η έμπνευση με ποικιλόμορφες επεμβατικές προσλαμβάνουσες…και το θαύμα τής δημιουργίας είναι γεγονός, ένα είδος απολύτρωσης του καλλιτέχνη που αποπνέει μια μικρή ευτυχία. Είναι ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης μέσω τής δημιουργίας.

Ακολούθησε δεξίωση και μουσικό πρόγραμμα από τον πιανίστα Αναστάσιο Γεωργιάδη

Στις 3 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. πραγματοποιήθηκε συναυλία – ρεσιτάλ βιολιού του βραβευμένου καλλιτέχνη Αιμιλίου Μπαρτζή με πλήθος κόσμου στην αίθουσα.

Στις 4 Νοεμβρίου ώρα 7 30 μ.μ. ο εικαστικός λογοτέχνης και θεωρητικός Τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος παρουσίασε τη νέα συγκεντρωτική συλλογή ποιημάτων “ΕΓΚΆΡΣΙΑ ΡΗΜΑΤΑ” Εκδόσεις Άνω Τελεία, και το θεωρητικό κείμενο ‘ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΝ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙ” παρουσία του Προέδρου του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου κ Νίκου Αγγελή και πλήθος κόσμου που τίμησε τον καλλιτέχνη.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών διπλωμάτων τού Συνδέσμου και η λήξη των Πολιτιστικών Δρώμενων Τέχνης με την παρουσίαση όλων των καλλιτεχνών από την κ. Pappas Tsiota.

By ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *