Η ιστορική έκθεση με τίτλο: «Η ειρηνική Μαριούπολη των Ελλήνων» του βραβευμένου φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, από 23 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2022 στα γραφεία της ΕΦΕ. Οι φωτογραφίες που εκτέθηκαν αποτυπώνουν τη ζωή και τις δραστηριότητες του ελληνισμού της Μαριούπολης, όπως τα κατέγραψε με το φακό του ο γνωστός φωτορεπόρτερ από παλαιότερο οδοιπορικό του στην Ουκρανία, την Μαύρη θάλασσα, το Κίεβο την Μαριούπολη και το Σαρτανά. Μάλιστα ο Β. Κουτρουμάνος στο παρελθόν έχει τιμηθεί από το Δήμο της Μαριούπολης, που σήμερα έχει σχεδόν ισοπεδωθεί από τη ρωσική εισβολή, καθώς στάθηκε εμπνευστής και δημιουργός της μεγάλης σχολικής βιβλιοθήκης του δημοτικού σχολείου.

Επόμενος σταθμός της έκθεσης είναι το Κλειστό Παλαιού Φαλήρου TAE KWON DO, όπου θα φιλοξενηθεί 8-10 Απριλίου στο περίπτερο της Πανελλήνιας Ένωσης Φωτοειδησεογράφων στην μεγαλύτερη έκθεση για τη φωτογραφία, τη PHOTOVISION. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 και ώρα 8:00μ.μ.

Τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν σε ομογενείς μας από την περιοχή της Μαριούπολης, οι οποίοι φιλοξενούνται από το αδελφοποιημένο τους Δήμο Ζωγράφου. Παράλληλα όμως έχουν δείξει ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν την έκθεση και άλλοι Δήμοι της χώρας.

By ermag

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *